miércoles, 31 de marzo de 2010

Valeria Sánchez Acinas


Per començar parlarem del respecte cap a les persones grans, embarassades,o amb alguna discapacitat. Només complint dos petites normes podem dir que som educats amb aquest tipus de persones que ens rodegen. Ara cada cop les persones (de qualsevol edat) ens movem més amb els transports públics, si nosaltres estem asseguts en un seien i veiem que una persona que necessita seure, acaba d’entrar (autobús,metro) i no troba lloc, la millor acció que podem fer es cedir-li el seient i aquesta t’ho agrairà molt. En els transports públics els seients ja tenen un color diferent dels que s’han de cedir a les persones que indican en un cartell.

___________________________________________________________________________________________

Una altre acció que podem fer per respectar a la gent gran desconeguda que ens pot demanar ajut o alguna cosa, és tractar-la de vostè, perquè és una manera de respectar la seva edat i la seva saviesa. En aquesta etapa de la vida la gent (sobretot adolescents) els hi es igual amb qui parlin, si amb una persona adulta (pares, familiar etc.), un amic… ells parlen a tothom de la mateixa manera i el respecte cap a les persones superiors a ells s’està perdent i això s’ha de canvia ja, només amb aquestes dues petites normes fàcils de complir podem canviar las relacions entre la gent! TOTS JUNTS PODEM CANVIAR LA RELACIÓ (comença complint aquestes normes).

______________________________________________________________________________________________

Ara la tecnologia està molt avançada i una gran majoria té mòbil. Va molt bé perquè si hi ha una urgència pots trucar a qualsevol servei o ajut, el millor es no portar-lo apagat per si has de fer una trucada ràpida, i així no hauràs d’esperar a que s’engegui, es un consell que pot servir de molt ajut. La meva opinió sobre la norma de portar el mòbil apagat a l’escola no em sembla correcta, perquè els nois/noies també podem tenir urgències, com esperar una trucada d’algun familiar o alguna trucada important.





No hay comentarios:

Publicar un comentario