sábado, 6 de marzo de 2010

EL MISANTROP

Es un tros de l’obra de misantrop i transcorre a París… el que passa, es que l’Arnau, segons en Ferran està diferent. En Ferran li diu que com a amic seu, no sap a que venen aquests disgustos tan sobtats, i l’Arnau li diu que no el consideri amic pel que li a vist fer, fen-li la pilota a la gent i perdona’ls-hi accions imperdonables, i a en Ferran li es igual, perquè diu que tampoc es tan important. L’Arnau per acabar li diu que no accepta que algú que segueix la moda de tothom i fa lo que tothom, el consideri amic seu perquè ell vol ser com el cor li diu, no parlar de la mateixa manera que ho fa tothom sense fer-ho com és ell de debò i creu que s’hauria de posar una norma per això, i en Ferran li diu que s’han de seguir una certes normes, i que hem de respectar les costums i guardar les formes.
_____________________________________________________________________________________



Normes que cal respectar:
- Cedir el seient al metro, a les persones grans. Perquè les persones grans, tenen menys fortalesa física, i no aguanten tan com una persona jove, dreta durant un trajecte llarg.
- Tractar de vostè, a una persona gran, desconeguda. Perquè es una manera de respectar la seva edat i la seva saviesa.
- Els gossos pel carrer han d’anar lligats. Perquè son animals, i poden espantar a altres persones, que no son els seus amos.
- Evitar embrutar el terra del carrer. Perquè es una qüestió cívica, i perquè cal respectar el medi ambient.
- Respectar els drets humans. Perquè tots som iguals.
- Respectar les autoritats (policies). Perquè son les persones que velen per la seguritat de la gent.
Cal respectar-ho perquè son normes, que demostren un mínim de civisme i d'educació.



Normes que no cal respectar:
- Pots anar en banyador pel carrer els dies que fa calor (no pots anar nuu). Perquè si tens calor, ningú se t’ha de oposar quan vols anar sense pantalons o samarreta.
- No tenir apagat el mòbil durant les hores de classe. Perquè pots necessitar mirar l’hora, com si fos un rellotge normal
- No cal respectar normes discriminants per sexe, color, cultura, raça o religió. Perquè tots som iguals.
No cal respectar-ho, perquè son normes que no afecten a la ciutat, tu pots anar com vulguis (a no ser que vagis nuu).

1 comentario:

  1. ÉS un FRAGMENTde l’obra de misantrop i transcorre a París… el que passa,ÉS que l’Arnau, segons en Ferran està diferent. En Ferran li diu que com a amic seu, no sap a QUÈ VÉNEN aquests disgustos tan sobtats, i l’Arnau li diu que no el consideri amic pel que li HA vist fer, FENT-li la pilota a la gent i perdonar-LOS accions imperdonables, i a en Ferran li ÉS igual, perquè diu que tampoc ÉS tan important. L’Arnau per acabar li diu que no accepta que algú que segueix la moda de tothom i fa EL que tothom, el consideri amic seu perquè ell vol ser com el cor li diu, no parlar de la mateixa manera que ho fa tothom sense fer-ho com és ell de debò i creu que s’hauria de posar una norma per això, i en Ferran li diu que s’han de seguir una certes normes, i que hem de respectar ELS costums i guardar les formes.
    PROBLEMES PER RESUMIR.ERRADES ORTOGRÀFIQUES.SUFICIENT

    ResponderEliminar